Zit-Fit Programma/ Stoelmassage

 “Het Zit-Fit programma”

Sinds 2003 geven wij het “Zit-Fit programma” voor de zittende, op kantoor werkende mens.

Zit-Fit, oftewel, fit blijven op de werkvloer!

Het programma bestaat uit 3 onderdelen:
1) Stoelmassage
2) Werkplek coaching: u leert optimaal gebruik te maken van uw werkplek dat doorgaans bestaat uit stoel, bureau, beeldscherm, toetsenbord en muis.
3) Coaching om anders te functioneren op uw werkplek.U kunt hierbij denken aan het gebruik van een zitfiets, staand aan het bureau werken, staand vergaderen, juiste zithouding, ook privé tijdens computer en tablet gebruik en rekoefeningen. 

DOEL

Klachtenvrij blijven en het eigen inzicht vergroten zodat u op een juiste wijze functioneerd tijdens de uren op uw werk en op privé. Want werk en prive staan niet los van elkaar.
Dus, door onze coaching komen tot selfcoaching. Kennis over wat optimaal zitten eigenlijk inhoudt en wat het effect ervan is.

SAMENWERKING

In onderling overleg met uw organisatie en leidinggevende wordt bepaald welk van de onderdelen van het “ ZIT-Fit programma” wenselijk zijn voor de medewerkers.
Iedere medewerker kan eenmaal per maand gebruik maken van een stoelmassage (15 minuten per persoon) en coaching op de werkplek waarbij het nieuwe werken -geen vaste werkplek- centraal staat(flex-werkplekken).
Een organisatie heeft de vrijheid om te kiezen voor bijvoorbeeld alleen de stoelmassage (onderdeel 1) of met een aanvulling van de andere onderdelen 2 en/of 3.
Graag denken wij hierin mee en starten daarom met een gesprek waarin u uw wensen kenbaar maakt zodat wij maatwerk kunnen leveren aan de organisatie.
Meestal voeren wij vooraf ook een enquete uit onder uw medewerkers om te zien welke hulpvragen er zoal leven. 

KWALITEIT

Ons team van medewerkers bestaat uit fysiotherapeuten die stoelmassage, arbeidfysiotherapie en werkplekcoaching geven.
Al 15 jaar geven wij het “Zit-Fit programma” voor de zittende, op kantoor werkende mens.

Daarnaast bieden wij het “Arbeid-Fit programma” voor de staande, tillende werkende mens (onder andere uitgevoerd bij Opella, S’Heerenloo, Codi Suomine, notaris kantoor v.Putten en Apeldoorn, Wageninigen University).
Informatie hierover vindt u binnenkort onder het kopje 'Arbeid-Fit programma'.

Afdrukken E-mailadres

individueel trainen

Deze service is in verband met de corona pandemie in een aangepaste versie beperkt mogelijk gemaakt:

 

Per blok van een uur kunnen maximaal 3 mensen trainen. Vol is vol. 

Op deze manier kunnen we met elkaar anderhalve meter waarborgen. Met het scretariaat stemt u af op welke dag en welk uur u wil komen.

U spreekt 1 of 2 x per week een uur af.

Bel naar het secretariaat als u een keer niet kunt en graag op een andere dag/tijdstip wil trainen. 

U traint met een eigen programma of met een oefenprogramma die de fysiotherapeut samen met u heeft opgesteld.

Het individueel trainen wordt altijd vooraf gegaan aan een Intake bij de fysiotherapeut. Deze zitting wordt bij uw verzekeraar gedeclareerd indien u een aanvullend pakket voor fysiotherapie heeft.

In het andere geval is deze zitting voor eigen rekening en ontvangt u via facturatiekantoor Infomedics een factuur digitaal of thuis op de mat.  

Heeft u interesse in individueel trainen meldt u dit dan bij het secretariaat voor een correcte afhandeling van de administratie. 

Overige Voorwaarden

*U kunt dagelijks bij ons terecht tot 17.00 uur.

*U traint 1 of 2 x per week voor hetzelfde bedrag.

*Opzeggen kan per hele maand.

*De kosten zijn E 28.00 incl BTW per maand.

*Deze kosten zijn voor eigen rekening, de verzekering vergoedt dit niet.

*De facturatie gaat het hele jaar door.

*Vakantie of ziekte wordt niet gerestitueerd.

*Deelname is op eigen verantwoordelijkheid. De praktijk is niet aansprakelijk voor beschadiging, verlies of diefstal van uw persoonlijke eigendommen of enig opgelopen lichamelijk letsel.

*Praktijk behoudt zich het recht voor de tarieven jaarlijks aan te passen.

*Door deel te nemen verklaart u zich akkoord met deze voorwaarden.

Afdrukken E-mailadres

Sportadviesspreekuur

Elke 3 weken houdt onze praktijk een sportadviesspreekuur bij atletiekvereniging Climax, hockeyvereniging MHC en korfbalvereniging CKV Reehorst '45 te Ede. De therapeut staat dan klaar om u advies te geven in geval van blessures of klachten tijdens of na het trainen. U als lid van deze verenigingen kunt hiervan gratis gebruik maken. U dient zich hier van te voren voor op te geven.

 

Bij Climax kijkt u op het mededelingenbord of vraagt u aan een van de medewerkers wanneer en hoe laat de therapeut aanwezig zal zijn.

 

 

 

Elke week op dinsdagavond van 19.15 uur tot 20.00 uur verzorgen wij  het sportadviesspreekuur voor MHC-Ede. U kunt zich hiervoor aanmelden bij ons centrum (0318-614700) of bij Edwin Schreuder van T&O die elke dinsdagavond op de club aanwezig is. 

 

 

 

 

Korfbalvereniging Reehorst 45                Iedere 3 weken is er op donderdag avond vanaf 18.00 uur in de praktijk van Fysiomed Bravenboer sportadviesspreeekuur voor leden van CKV Reehorst '45.

                U kunt de praktijk bellen voor een afspraak.

 

 

 

 

 

 

 

Afdrukken E-mailadres

Huiswerkoefeningen

Ons team van fysiotherapeuten heeft voor u een serie huiswerkoefeningen samengesteld. Tijdens de behandeling kan het zijn dat u door uw fysiotherapeut wordt verwezen naar een van de filmpjes met deze oefeningen.

Het volgende is van belang: - doe alleen de oefeningen die u van uw fysiotherapeut heeft gekregen - bekijk eerst de oefeningen en volg de voorschriften - oefen zonder pijn en napijn - heeft u vragen, neem dan contact op met uw fysiotherapeut. Aanvullend: wij zijn niet aansprakelijk voor geleden schade na uitvoering van de oefeningen

Basis nek-schouder

7 oefeningen: 1. Schouders rondjesdraaien / 2. Bol-Hol / 3. Zijwaarts draaien romp / 4. Rekken nekspier / 5. Schaatsbeweging / 6. Liggend opstrekken / 7. Elastiek achterwaarts

Hoge nek zone

3 oefeningen: 1. Kin intrekken / 2. Opzij kijken en kin intrekken / 3. Staand kin intrekken

3D nek - bovenrug

5 oefeningen: 1. Nek diagonaal laag en hoog kijken / 2. Bovenrug diagonaal laag en hoog kijken / 3. Appels plukken / 4. DAB / 5. Schouders naar achter en opstrekken

Afdrukken E-mailadres

Huiswerkoefeningen

Ons team van fysiotherapeuten heeft voor u een serie huiswerkoefeningen samengesteld. Tijdens de behandeling kan het zijn dat u door uw fysiotherapeut wordt verwezen naar een van de filmpjes met deze oefeningen.

Het volgende is van belang: - doe alleen de oefeningen die u van uw fysiotherapeut heeft gekregen - bekijk eerst de oefeningen en volg de voorschriften - oefen zonder pijn en napijn - heeft u vragen, neem dan contact op met uw fysiotherapeut. Aanvullend: wij zijn niet aansprakelijk voor geleden schade na uitvoering van de oefeningen

Schouder fase 1

7 oefeningen: 1. Heffen schouders / 2. Naar voren en naar achteren / 3. Rondjes draaien / 4. Glijden over been / 5. Bewegen met bal / 6. Grote beweging bal en romp / 7. Zijwaards elastiek (2 schouder standen)

Schouder fase 2

3 oefeningen: 1A. Exorotatie (buitenwaards) 1B. Endorotatie (binnenwaards) 1C. Abductie (zijwaards) / 2. In lig met elastiek / 3. Staand met elastiek

Afdrukken E-mailadres

  • 1
  • 2
  • Climax Ede
  • Justforfeet
  • Mhc Ede
  • Podotherapie Rondom
  • Runnersworld Ede
  • Wageningen Ur
  • LIB XL klein