Zit-Fit Programma/ Stoelmassage

 “Het Zit-Fit programma”

Sinds 2003 geven wij het “Zit-Fit programma” voor de zittende, op kantoor werkende mens.

Zit-Fit, oftewel, fit blijven op de werkvloer!

Het programma bestaat uit 3 onderdelen:
1) Stoelmassage
2) Werkplek coaching: u leert optimaal gebruik te maken van uw werkplek dat doorgaans bestaat uit stoel, bureau, beeldscherm, toetsenbord en muis.
3) Coaching om anders te functioneren op uw werkplek.U kunt hierbij denken aan het gebruik van een zitfiets, staand aan het bureau werken, staand vergaderen, juiste zithouding, ook privé tijdens computer en tablet gebruik en rekoefeningen. 

DOEL

Klachtenvrij blijven en het eigen inzicht vergroten zodat u op een juiste wijze functioneerd tijdens de uren op uw werk en op privé. Want werk en prive staan niet los van elkaar.
Dus, door onze coaching komen tot selfcoaching. Kennis over wat optimaal zitten eigenlijk inhoudt en wat het effect ervan is.

SAMENWERKING

In onderling overleg met uw organisatie en leidinggevende wordt bepaald welk van de onderdelen van het “ ZIT-Fit programma” wenselijk zijn voor de medewerkers.
Iedere medewerker kan eenmaal per maand gebruik maken van een stoelmassage (15 minuten per persoon) en coaching op de werkplek waarbij het nieuwe werken -geen vaste werkplek- centraal staat(flex-werkplekken).
Een organisatie heeft de vrijheid om te kiezen voor bijvoorbeeld alleen de stoelmassage (onderdeel 1) of met een aanvulling van de andere onderdelen 2 en/of 3.
Graag denken wij hierin mee en starten daarom met een gesprek waarin u uw wensen kenbaar maakt zodat wij maatwerk kunnen leveren aan de organisatie.
Meestal voeren wij vooraf ook een enquete uit onder uw medewerkers om te zien welke hulpvragen er zoal leven. 

KWALITEIT

Ons team van medewerkers bestaat uit fysiotherapeuten die stoelmassage, arbeidfysiotherapie en werkplekcoaching geven.
Al 15 jaar geven wij het “Zit-Fit programma” voor de zittende, op kantoor werkende mens.

Daarnaast bieden wij het “Arbeid-Fit programma” voor de staande, tillende werkende mens (onder andere uitgevoerd bij Opella, S’Heerenloo, Codi Suomine, notaris kantoor v.Putten en Apeldoorn, Wageninigen University).
Informatie hierover vindt u binnenkort onder het kopje 'Arbeid-Fit programma'.

Afdrukken E-mailadres

Zwemmen in Bethanie


Elke dinsdagochtend vindt er een drie kwartier durende training plaats in het warme water van Bethanië.
Daar waar het in een zaal moeilijk kan zijn bepaalde oefeningen uit te voeren, is het in het warme water (31°) vaak makkelijker en aangenamer om toch te (blijven) bewegen.

We hebben op dit moment een groep actief:
 van 10.45 - 11.30 uur

Voorwaarde voor deelname is dat u zich zelfstandig kunt omkleden en het water in kunt lopen. (Er is een trapje aanwezig)

Overige Voorwaarden:

- Per maand achteraf declaratie
- Kosten zijn E 8.45 per week inclusief administratie kosten.
- U ontvangt een factuur thuis via ons facturatie kantoor Infomedics.
- Uw vakantie of een keer afwezig wordt doorberekend. Er vindt geen restitutie plaats.
- Opzeggen kan alleen via het secretariaat van Fysiomed Bravenboer
- Kerst- en zomervakantie (Lagere school vakantie Midden Nederland houden wij aan) is er geen zwemmen, dus ook geen factuur.

Wilt u deelnemen of heeft u vragen? Neemt u dan contact op met het secretariaat van Fysiomed Bravenboer.

Deelname is op eigen verantwoordleijkheid. De praktijk is niet aansprakelijk voor beschadiging, verlies of diefstal van uw persoonlijke eigendommen of enig opgelopen lichamelijk letsel.

Afdrukken E-mailadres

individueel trainen

Naast het trainen in de divere groepen onder begeleiding van een fysiotherapeut, bieden wij ook de mogelijkheid indivueel te komen trainen.

Eventueel met een eigen oefenprogramma die de fysiotherapeut samen met u heeft opgesteld. 

Voor een vast bedrag per maand sport u zo vaak u wilt. 

In verband met de bezetting van de diverse trainings apparatuur hanteren wij de regel voor individueel sporters om buiten de groepslessen te komen. (zie onder het kopje 'Groepsfysiotraining' de tijden van de diverse groepen).

Heeft u interesse in individueel trainen meldt u dit dan bij het secretariaat voor een correcte afhandeling van de administratie.

 

Voorwaarden

U kunt dagelijks bij ons terecht tot 17.00 uur.

*U kunt buiten de groepen om trainen.

*U mag zo vaak komen trainen als u wilt

*U ontvangt 1 x per 2 maanden achteraf een factuur.

*Opzeggen kan per hele maand.

*De kosten zijn E 25.70 incl BTW (9%) per maand, dat is E 51.40 per 2 maanden

*De kosten zijn voor eigen rekening.

*De facturering gaat het hele jaar door.

*Vakantie of ziekte wordt niet gerestitueerd.

Deelname is op eigen verantwoordelijkheid. De praktijk is niet aansprakelijk voor beschadiging, verlies of diefstal van uw persoonlijke eigendommen of enig opgelopen lichamelijk letsel.

Afdrukken E-mailadres

Sportadviesspreekuur

Elke 3 weken houdt onze praktijk een sportadviesspreekuur bij atletiekvereniging Climax, hockeyvereniging MHC en korfbalvereniging CKV Reehorst '45 te Ede. De therapeut staat dan klaar om u advies te geven in geval van blessures of klachten tijdens of na het trainen. U als lid van deze verenigingen kunt hiervan gratis gebruik maken. U dient zich hier van te voren voor op te geven.

 

Bij Climax kijkt u op het mededelingenbord of vraagt u aan een van de medewerkers wanneer en hoe laat de therapeut aanwezig zal zijn.

 

 

 

Elke week op dinsdagavond van 19.15 uur tot 20.00 uur verzorgen wij  het sportadviesspreekuur voor MHC-Ede. U kunt zich hiervoor aanmelden bij ons centrum (0318-614700) of bij Edwin Schreuder van T&O die elke dinsdagavond op de club aanwezig is. 

 

 

 

 

Korfbalvereniging Reehorst 45                Iedere 3 weken is er op donderdag avond vanaf 18.00 uur in de praktijk van Fysiomed Bravenboer sportadviesspreeekuur voor leden van CKV Reehorst '45.

                U kunt de praktijk bellen voor een afspraak.

 

 

 

 

 

 

 

Afdrukken E-mailadres

Groepsfysiotraining

U heeft Fase 1 en 2 doorlopen (zie onder het kopje ‘fysiotherapie’) en bent op het punt gekomen dat de klacht waarvoor u bij ons kwam zover verminderd of verdwenen is door de therapie en eventueel de individuele medische oefentherapie dat u nu op eigen initiatief kunt gaan trainen in bijvoorbeeld een sportschool, kunt gaan zwemmen, wandelen, hardlopen of wat ook maar bij u past. Het kan ook zijn dat u het toch prettig vindt om onder begeleiding van een fysiotherapeut in onze praktijk te blijven trainen en op die manier uw conditie en belastbaarheid op niveau te houden.

Onze praktijk biedt u de mogelijkheid om in groepen van verschillende niveau’s, onder begeleiding van een fysiotherapeut te trainen. Dit is een extra service van onze praktijk. Ook indien u geen fysiotherapie heeft genoten maar u wilt op verantwoorde wijze, onder deskundige begeleiding trainen, bent u van harte welkom. De kosten zijn voor eigen rekening dus kunt u niet declareren bij uw verzekeraar.

De GroepsFysio-Training wordt onderverdeeld in 3 groepen: Low-, Medium- en High- impact. Wij bieden u hiermee een optimaal programma, dat gericht is op uw specifieke vraag of (oude) fysieke problematiek. Elke sessie vindt 1x per week plaats en duurt 1 uur. Vooraf bespreekt de fysiotherapeut met u uw mogelijkheden door middel van een intake. Hierin bepaald u samen waar uw sterke en minder sterke fysieke punten liggen en maakt u de keuze voor de groep die bij u past. U mag eerst twee keer op proef mee trainen. Besluit u daarna door te gaan dan vragen wij u dit door te geven aan het secretariaat voor een juiste administratieve afhandeling.

Er is een keuze in zowel overdag- als avond groepen zodat er altijd wel een is die past bij uw mogelijkheden.

Overzicht Groepsfysiotrainingen:

Maandag

 • 10.00 - 11.00 uur low-impact

Dinsdag

 • 11.00 - 12.00 uur low-Impact
 • 18.00 - 19.00 uur medium-impact

Woensdag

 • 09.00 - 10.00  uur low-impact
 • 19.00 - 20.00  uur  high-impact

Donderdag

 • 09.30 - 10.30  uur medium-impact
 • 19.00 - 20.00  uur high-impact

Vrijdag

 • 09.00  - 10.00 uur low-impact

 

Voorwaarden:

Het weektarief is € 11,30. Voor dit bedrag kunt u 1 x per week deelnemen in een van de groepen. Daarnaast mag u nog 1 x in die week vrij komen trainen (zonder begeleiding) buiten de groepstijden om (zie hiervoor ook de planning van de groepstrainingen).

De  facturatie verloopt volgens onderstaande planning:

Wij versturen 6 facturen per jaar aan het einde van elke trainingsperiode. Deze zijn:
(1) januari/februari
(2) maart/april
(3) mei/juni
(4) juli/augustus (minus basisschoolvakantie Nederland midden)
(5) september/oktober,
(6) november/december (minus kerstvakantie).

In de zomer- en kerstvakantie zijn er geen groepen actief maar mag u wel zelf komen trainen. Deze vakanties worden niet gefactureerd.

Per periode wordt het betreffende aantal weken in rekening gebracht.
U ontvangt een factuur thuis via facturatiebureau Infomedics. U dient het bedrag aan dit kantoor over te maken.

Opzeggen kan mondeling en/of schriftelijk bij het secretariaat.

U hoeft bij ziekte of afwezigheid (bv. vakantie) en andere redenen niet af te bellen. Deze sessies worden niet gerestitueerd.

Indien u een keer niet in de afgesproken groep kunt trainen, kunt u in diezelfde week in een andere groep inhalen.

Deelname is op eigen verantwoordelijkheid. De praktijk is niet aansprakelijk voor beschadiging, verlies of diefstal van uw persoonlijke eigendommen of enig opgelopen lichamelijk letsel.

Afdrukken E-mailadres

 • Climax Ede
 • Justforfeet
 • Mhc Ede
 • Podotherapie Rondom
 • Runnersworld Ede
 • Wageningen Ur
 • LIB XL klein