Schouder - Knie - Heup

Schouder, knie en heupklachten:

Jaarlijks wordt door orthopeden veel schouder- knie en heupklachten gezien die heel goed door een Fysio- en /of Manueel therapeut behandeld kunnen worden.
Daarom is er initiatief genomen vanuit de ROF Gelderse Vallei, Afdeling Fysiotherapie, Afdeling (Top)Sportgeneeskunde en Maatschap Orthopedie van het Ziekenhuis Gelderse Vallei,
om een 'Werkgroep Schouder', 'Werkgroep TKA-THA' (knie en heup chirurgie aan de gewrichten) en 'Werkgroep VKB' (Voorste KruisBand) op te zetten.
ROF Gelderse Vallei staat voor Regionale Organisatie Fysiotherapie Gelderse Vallei. Gebieden die onder de regio Gelderse Vallei vallen zijn:
Amerongen, Bennekom, Barneveld, Ede, Ederveen, Elst (U), Harskamp, Heelsum, Leersum, Lunteren, Otterlo,Overberg, Renkum, Renswoude, Rhenen, Veenendaal, Wageningen en Wekerom.

 Werkgroep Schouder

De 'Werkgroep Schouder' bestaat uit sportfysiotherapeuten en manuele fysiotherapeuten in de regio ROF Gelderse Vallei, die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van patiënten met schouderklachten.
Deze Werkgroep heeft een samenwerking met de afdeling fysiotherapie en orthopedie van Ziekenhuis Gelderse Vallei.
Op termijn wil de Project Groep Schouder zich aansluiten bij Schoudernetwerk Nederland.
Onze collega's Riekje Bruins en Loes van Aken zijn gespecialiseerd in schouderklachten en zijn verbonden en actief betrokken bij deze werkgroep Schouder.

Wij zien sinds de start van de samenwerking tussen de ROF groep en de orthopeden van ziekenhuis Gelderse Vallei een toename van verwijzingen naar Riekje Bruins en Loes van Aken.
Veel van de verschillende schouderklachten zijn door hen goed te behandelen.

 Werkgroep TKA-THA (knie - heup)

De werkgroep THA/TKA bestaat uit fysiotherapeuten in de regio ROF Gelderse Vallei die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van patiënten voor en na een heup- of knieartroplastiek(chirurgie van de knie en/of heupgewrichten).
Het netwerk is gecentreerd rondom het Ziekenhuis Gelderse Vallei: afdeling fysiotherapie en maatschap orthopedie.

Van ons team zijn collega's Eelco van Gulik en Melle Leutscher betrokken bij deze Werkgroep.

Werkgroep VKB (voorste kruisband knie)

De werkgroep VKB bestaat uit sportfysiotherapeuten in de regio ROF Gelderse Vallei die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van patiënten voor en na een voorstekruisbandreconstructie.

Onze collega Loes van Aken is verbonden aan de Werkgroep VKB.

 

 

Afdrukken E-mailadres

  • Climax Ede
  • Justforfeet
  • Mhc Ede
  • Podotherapie Rondom
  • Runnersworld Ede
  • Wageningen Ur
  • LIB XL klein