Arbeidsfysiotherapie

Arbeidsfysiotherapie

Wat is arbeidsfysiotherapie?

Hoe werkt u gezond en zonder klachten? Dit is de kern van het werk van een arbeidsfysiotherapeut. Iedere werkplek kent uitdagingen voor het lichaam. Waar langdurig of verkeerd zitten op kantoor voor problemen kan zorgen, biedt een werkplaats waar veel of zwaar getild wordt weer andere uitdagingen. Arbeidsfysiotherapie behandelt alle klachten die te maken hebben met de werkomgeving.

Arbeidsfysiotherapie kan bestaan uit behandelingen bij bestaande klachten, maar we proberen ook om klachten te voorkomen. Bijvoorbeeld door een werkplekanalyse, praktische tips en adviezen over houding en beweging, of voor trainingsprogramma’s.

Nek
→ Maak een afspraak

Wanneer wordt arbeidsfysiotherapie ingezet?

Er zijn meerdere situaties waarbij arbeidsfysiotherapie werknemers helpt. Wanneer we het in tweeën splitsen, werkt de fysiotherapeut aan het voorkomen van werkgerelateerde klachten én het behandelen van die klachten.

De arbeidsfysiotherapeut kijkt altijd naar de omstandigheden van uw klacht. Denk aan de werkplek, werkhouding, maar ook minder zichtbare zaken als de werkdruk, -duur en -taken. Dit geeft een compleet beeld van de mogelijke oorzaak van uw werkgerelateerde klachten, waarover de arbeidsfysiotherapeut u kan adviseren. Hiervoor werken we ook regelmatig samen met bijvoorbeeld uw huisarts, bedrijfsarts of arbo-dienst.

Arbeidsfysiotherapie voorkomt en behandelt klachten aan

Specialisme binnen de fysiotherapie

Arbeidsfysiotherapie is een specialisme binnen de fysiotherapie, waarbinnen steeds nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden. Om onze kennis continu op peil te houden volgen de gespecialiseerde arbeidsfysiotherapeuten van Fysiomed Bravenboer de ontwikkelingen in hun vakgebied op de voet.

Door onze kennis op peil te houden en aan de vitaliteit van werknemers te werken, dragen we ons steentje bij aan de samenleving. Arbeidsfysiotherapie is een specialisme dat veel werkgevers kan helpen bij het vitaal houden van het personeelsbestand, dus hoe bekender het is, hoe beter voor alle werknemers én werkgevers.

dots
Enkelklachten

Arbeidsfysiotherapie bij Fysiomed Bravenboer Ede

Fysiomed Bravenboer is een fysiotherapiepraktijk in Ede met gespecialiseerde therapeuten, waaronder enkele arbeidsfysiotherapeuten. Wilt u uw werknemers vitaal houden, of hen de hulp van een arbeidsfysiotherapeut aanbieden, dan plannen we graag een afspraak met de juiste specialist.

Bel ons gerust met uw vragen,
wij kunnen u verder helpen!

0318-614700     praktijk@fysiomed-ede.nl

bel ons