Echografie

Echografie

Wat is echografie bij fysiotherapie?

Echografie is een onderzoeksmethode van de fysiotherapeut om klachten in uw lichaam op te sporen. Met echografisch onderzoek zijn we in staat om aandoeningen in het lichaam duidelijk in beeld te brengen. Denk hierbij aan ontstekingen, verkalkingen, peesscheuren of vochtophopingen.

Tijdens het maken van de echo kunt u zelf meekijken. De fysiotherapeut die de echo maakt, legt daarbij duidelijk uit wat hij of zij ziet. Een duidelijke echo, maakt het eenvoudiger om uw klacht gericht te behandelen, omdat we precies weten waar de oorzaak ligt van uw pijn. Bij het eerste contact met onze praktijk kunt u vragen naar echografie. Uiteraard zal uw therapeut het onderzoek ook zelf voorstellen wanneer dat bijdraagt aan uw behandeling.

Echografie
→ Maak een afspraak

Wanneer gebruiken we echografie?

Echografie bij fysiotherapie kan bij veel lichaamsdelen worden ingezet. Een echo-onderzoek van knie, schouder, enkel of pezen komt daarbij veel voor. Bij de pezen kunt u denken aan de achillespees of aan klachten zoals hielspoor. Een echo van de voet geeft in dat geval snel duidelijkheid over uw klacht.

Echografie wordt niet bij elke klacht ingezet. Soms is regulier onderzoek van de fysiotherapeut voldoende om de oorzaak van uw klacht vast te stellen. Bij twijfel over de oorzaak, of wanneer u al langer met dezelfde klacht rondloopt, wordt echografie gebruikt om meer duidelijkheid te krijgen.
Zo krijgt u altijd de juiste behandeling.

 

Echografie wordt ingezet bij

Echografisch onderzoek

Echografie is een manier van onderzoek en geen behandelmethode. Het echografie onderzoek is snel uit te voeren en is voor u comfortabel en pijnloos. Tijdens het maken van de echo zien we de resultaten direct op het scherm en kunnen we uw klacht van alle kanten bekijken.

U kunt zelf meehelpen tijdens het onderzoek, door aan te geven bij welke beweging u pijn ervaart. Samen met wat de echografist ziet kan zo de oorzaak goed worden achterhaald. Na het echo- onderzoek en eventuele aanvullende onderzoeken, stelt de fysiotherapeut een gericht behandelplan op om u snel van uw klachten af te helpen.

dots
Echografie

Echografie bij Fysiomed Bravenboer Ede

Fysiomed Bravenboer is een fysiotherapiepraktijk in Ede met gespecialiseerde therapeuten, waaronder meerdere echografisten. Op basis van uw klacht bepalen wij of echografie voor u noodzakelijk is en plannen we een afspraak met de juiste specialist.

Echografie kan zonder verwijzing van de huisarts. De kosten van echografie, en of dit onderzoek vergoed wordt, hangen af van uw verzekering. Wanneer u hierover meer wilt weten, kunt u ons altijd bellen.

Bel ons gerust met uw vragen,
wij kunnen u verder helpen!

0318-614700     praktijk@fysiomed-ede.nl

bel ons