HCFS Kiss-syndroom

HCFS (Kiss syndroom)

HCFS (Kiss syndroom) symptomen

De hoog cervicale functiestoornis, afgekort HCFS, wordt in de volksmond ook nog wel het kiss syndroom genoemd. Het kiss syndroom is een aandoening bij baby’s en jonge kinderen. Bij het kiss syndroom heeft de baby een afwijking aan de wervelkolom, die vaak is ontstaan tijdens de bevalling. De wervels rond het nekje bewegen bij HCFS niet goed, waardoor de baby pijn ervaart wanneer het hoofd in een bepaalde stand staat, of beweegt.

Vaak is het kiss syndroom te herkennen aan vrij algemene symptomen, bijvoorbeeld baby’s die niet willen liggen, reflux, veelvuldig huilen of overstrekken. Ook merken ouders vaak een voorkeurshouding, of beweegt de baby asymmetrisch. Een afplatting van de schedel van het kindje is ook een van de kenmerken. Onze gespecialiseerde manueel therapeuten helpen uw baby
in enkele milde behandelingen van de klachten af.

Baby
→ Maak een afspraak

HCFS / kiss syndroom behandeling

De behandeling van HCFS gebeurt door een gespecialiseerde manueel therapeut. Deze fysiotherapeut gebruikt hierbij milde technieken om de wervels in het nekje te mobiliseren en stabiliseren. Het zogenoemde kraken is dus absoluut niet aan de orde bij de behandeling van het kiss syndroom.

De spieren van baby’s zijn bijzonder flexibel, waardoor slechts subtiele nekbewegingen nodig zijn. De manueel therapeut lokt deze bewegingen uit en houdt met een vinger het nekje zachtjes tegen. Vaak merken ouders na slechts twee of drie behandelingen al verschil in het gedrag van hun kind.

Onze specialismen

Kwaliteit en samenwerking

Om altijd hoge kwaliteit behandelingen te kunnen bieden, volgen wij continu scholingen en blijven we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied. Voor de behandeling van het kiss syndroom zijn speciale opleidingen, die meerdere fysiotherapeuten binnen ons centrum hebben gevolgd. Op basis van de klachten van uw kind, zorgen wij dat de juiste specialist de behandeling verzorgt.

Onderling werken we nauw samen binnen ons centrum voor fysiotherapie. Ons team van therapeuten met elk een eigen specialisme, overlegt regelmatig met elkaar over bijzondere klachten van patiënten, om zo tot de beste behandeling te komen. Zo maken we gebruik van ieders expertise en helpen we iedereen snel van de klachten af.

dots
Kiss-sydroom

Fysiotherapie bij Fysiomed Bravenboer Ede

Fysiomed Bravenboer is een fysiotherapiepraktijk in Ede met 13 gespecialiseerde therapeuten, waaronder meerdere specialisten voor behandeling van het kiss syndroom. Op basis van de klachten van uw kind bepalen wij wat de beste behandeling is voor vermindering van deze klachten, en plannen we een afspraak met de juiste specialist.

Voor behandeling van het kiss syndroom heeft u geen verwijzing nodig van de huisarts. De kosten van deze behandeling en of deze vergoed wordt, hangen af van uw verzekering. Wanneer u hierover meer wilt weten, kunt u ons altijd bellen.

Bel ons gerust met uw vragen,
wij kunnen u verder helpen!

0318-614700     praktijk@fysiomed-ede.nl

bel ons