Enkelklachten

Claudicatio (etalagebenen)

Wat zijn etalagebenen?

De medische naam voor etalagebenen is claudicatio intermittens. De betekenis is letterlijk ‘met tussenpozen mank lopen’. In de volksmond heet deze ziekte etalagebenen, omdat de pijn afneemt wanneer je eventjes stilstaat, bijvoorbeeld voor een etalage. De pijn tijdens het lopen wordt veroorzaakt door een vernauwing van de beenslagader. Het risico op een vernauwde beenslagader is groter bij roken, overgewicht, hoge bloeddruk en gebrek aan beweging.

Fysiotherapie is een effectieve behandeling bij claudicatio intermittens. Eén van onze fysiotherapeuten is als specialist aangesloten bij Chronisch Zorgnet, voorheen het Claudicatio netwerk. Met claudicatio therapie, een speciaal ontwikkelde training voor mensen met etalagebenen, helpt de fysiotherapeut om de doorbloeding in uw benen te bevorderen en zo uwklachten te verminderen.

Individueel trainen
→ Maak een afspraak

Behandeling claudicatio intermittens

Wanneer u een vernauwde beenslagader heeft en hierdoor last heeft van etalagebenen, kunt u binnen onze praktijk terecht bij een gespecialiseerd fysiotherapeut. De behandeling van claudicatio intermittens bestaat uit een speciale training, waar deze collega speciaal voor geschoold is.

Uw fysiotherapeut begeleidt u tijdens deze effectieve en veilige behandeling, die zich richt op het verbeteren van de doorbloeding, coördinatie en het uithoudingsvermogen van uw spieren. Door de fysiotherapie nemen de klachten van claudicatio af, waardoor u vaak geen operatie meer nodig heeft. Door de oefeningen zal bovendien uw algehele conditie toenemen, waardoor u zich fitter voelt dan voor de behandeling. Daarnaast richt de behandeling zich op aanpassingen in de leefstijl, die voorkomen dat klachten terugkeren

Onze specialismen

Kwaliteit en samenwerking

Om altijd hoge kwaliteit behandelingen te kunnen bieden, volgen wij continu scholingen en blijven we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied. Voor actuele kennis op gebied van etalagebenen is onze claudicatio-fysiotherapeut aangesloten bij het landelijke netwerk Chronisch Zorgnet. Dit netwerk verbindt fysiotherapeuten uit heel Nederland die zich specialiseren op de behandeling van claudicatio intermittens.

Binnen het claudicatio netwerk delen we kennis uit nieuw wetenschappelijk onderzoek en bespreken we ervaringen bij de behandeling van etalagebenen. Deze specialistische kennis gebruiken we om u altijd de meest effectieve behandeling te bieden.

dots
Fysiotherapie

Fysiotherapie bij Fysiomed Bravenboer Ede

Fysiomed Bravenboer is een fysiotherapiepraktijk in Ede met 13 gespecialiseerde therapeuten, waaronder meerdere specialisten voor klachten rondom claudicatio intermittens of etalagebenen. Op basis van uw klacht bepalen wij wat de beste behandeling is voor vermindering van uw klachten en plannen we een afspraak met de juiste specialist.

Voor behandeling van etalagebenen heeft u geen verwijzing nodig van de huisarts. De kosten van uw behandeling en of deze vergoed wordt, hangen af van uw verzekering. Behandeling van claudicatio wordt alleen vergoed bij specialisten die zijn aangesloten bij Chronisch Zorgnet, zoals Fysiomed Bravenboer. Wanneer u hierover meer wilt weten, kunt u ons altijd bellen.

Bel ons gerust met uw vragen,
wij kunnen u verder helpen!

0318-614700     praktijk@fysiomed-ede.nl

bel ons