Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

Wat doet de sportfysiotherapeut?

De sportfysiotherapeut is gespecialiseerd in klachten die voorkomen bij het sporten. We behandelen blessures van spieren en gewrichten, helpen bij revalidatie, maar werken ook preventief. Door topsporters en amateurs te begeleiden in hun manier van bewegen, helpen we om blessures te voorkomen.

Bij sportfysiotherapie wordt veel gebruik gemaakt van oefentherapie om te revalideren. Ook krijgt u oefeningen mee naar huis, waarmee u zelf aan de slag kan om uw doel te behalen. Naast behandeling van uw klachten, geeft de sportfysiotherapeut praktische adviezen hoe u blessures in de toekomst kunt voorkomen.

Sportfysiotherapie
→ Maak een afspraak

Wanneer gebruiken we sportfysiotherapie?

Wie een sportprestatie wil leveren, moet daar hard voor werken. Dat is een flinke belasting voor het lichaam. Wordt die belasting te groot, dan ontstaan blessures die het sporten pijnlijk of zelfs onmogelijk maken. De sportfysiotherapeut helpt u om weer gezond te kunnen sporten.

Met gerichte behandelingen, die we afstemmen op uw persoonlijke situatie en sport, helpen we u van de klachten af. Daarnaast geven we advies over uw houding, manier van bewegen en de juiste sportartikelen die helpen om klachten in de toekomst te voorkomen. Ook zonder klachten kunt u bij de sportfysiotherapeut terecht voor deze adviezen.

 

 

 

Sportfysiotherapie is geschikt voor blessures aan

Sportfysiotherapeut met eigen trainingszalen

Onze centrum voor fysiotherapie in Ede heeft eigen trainingszalen. Onze gespecialiseerde sportfysiotherapeuten gebruiken deze zalen om hun adviezen direct in de praktijk te brengen. Ze kijken mee terwijl u sport en geven direct bruikbare tips die de houding verbeteren.

We bieden ook de mogelijkheid om individueel gebruik te maken van de trainingsfaciliteiten. De combinatie van sportfysiotherapie met eigen oefening zorgt vrijwel altijd dat u uw persoonlijke doel sneller bereikt. Om te zorgen dat u de juiste oefeningen doet, helpt uw sportfysiotherapeut graag door een oefenprogramma op te stellen. Zo werkt u gericht aan herstel, of aan uw gewenste sportprestatie.

dots
Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapeuten bij Fysiomed Bravenboer Ede

Fysiomed Bravenboer is een fysiotherapiepraktijk in Ede met gespecialiseerde therapeuten, waaronder meerdere sportfysiotherapeuten. Op basis van uw klacht of doelstelling bepalen wij of sportfysiotherapie voor u de beste behandeling is en plannen we een afspraak met de juiste specialist.

Voor sportfysiotherapie heeft u geen verwijzing nodig van de huisarts. De kosten van sportfysiotherapie, en of deze behandeling vergoed wordt, hangen af van uw verzekering. Wanneer u hierover meer wilt weten, kunt u ons altijd bellen.

Bel ons gerust met uw vragen,
wij kunnen u verder helpen!

0318-614700     praktijk@fysiomed-ede.nl

bel ons