Fysiotherapie

Reumatologie

Reumatologie en fibromyalgie

Reuma is een verzamelnaam voor verschillende aandoeningen waardoor mensen klachten ervaren bij het bewegen. Reumatoïde artritis is een van de bekendste vormen, net als fibromyalgie en artrose. In totaal zijn er echter wel honderd reumatische ziektes, waarbij klachten aan spieren, botten, pezen en gewrichten centraal staan.

Fysiotherapie is een effectieve behandeling voor reumatische aandoeningen. De aandoening zelf verdwijnt niet, maar de klachten kunnen wel flink afnemen. Ons fysiotherapeutisch centrum in Ede is aangesloten bij het reumanetwerk ReumanetNL. Onze specialisten hebben hierdoor altijd actuele kennis in huis om uw klachten effectief te behandelen.

Groepstraining
→ Maak een afspraak

Fysiotherapie bij reuma

De behandeling van reuma verschilt per type aandoening. Ze zijn echter altijd gericht op het verbeteren van uw bewegingsmogelijkheden. Een voorbeeld hiervan zijn speciale oefentherapie-programma’s die hierop gericht zijn. Fysiotherapie helpt om de spierkracht te vergroten, de gewrichten te versoepelen en de conditie te verbeteren. Omdat reuma vaak gepaard gaat met pijn en moeizaam bewegen, zijn dit effectieve resultaten om de klachten te verminderen.

Uw fysiotherapeut kijkt specifiek naar uw klachten en maakt hiervoor een behandelplan op maat. Dat bestaat onder andere uit oefeningen, beweegprogramma’s en praktische adviezen. Door deze oefeningen en beweging, beweegt u uiteindelijk makkelijker en verminderen uw klachten.

Onze specialismen

Kwaliteit en samenwerking

Om altijd hoge kwaliteit behandelingen te kunnen bieden, volgen wij continu scholingen en blijven we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied. Voor kennis op gebied van reumatologie zijn enkele teamleden aangesloten bij ReumanetNL. Dit landelijke netwerk bestaat uit fysiotherapeuten uit heel Nederland, die zich allemaal specialiseren in de behandeling van reumatologie.

Binnen het netwerk is de mogelijkheid voor specifieke bijscholing, delen we onderling kennis uit nieuw wetenschappelijk onderzoek en bespreken we ervaringen bij de behandeling van (extreme) klachten. Deze specialistische kennis gebruiken we om u altijd de meest effectieve behandeling te bieden.

dots
Individueel trainen

Fysiotherapie bij Fysiomed Bravenboer Ede

Fysiomed Bravenboer is een fysiotherapiepraktijk in Ede met 13 gespecialiseerde therapeuten, waaronder meerdere specialisten op het gebied van reumatologie en fibromyalgie. Op basis van uw symptomen bepalen wij wat de beste behandeling is voor vermindering van uw klachten en plannen we een afspraak met de juiste specialist.

Voor behandeling van reumatische klachten heeft u geen verwijzing nodig van de huisarts. De kosten van uw behandeling en of deze vergoed wordt, hangen af van uw verzekering. Wanneer u hierover meer wilt weten, kunt u ons altijd bellen.

Bel ons gerust met uw vragen,
wij kunnen u verder helpen!

0318-614700     praktijk@fysiomed-ede.nl

bel ons