COPD klachten

COPD

COPD behandeling fysiotherapie

COPD is een longziekte die veel voorkomt in Nederland, vooral bij mensen die roken. Hoewel COPD klachten in de basis in de longen spelen, hebben veel patiënten ook last van andere klachten als gevolg van COPD. Denk daarbij aan vermoeidheid, verslechtering van de conditie en verlies van spierkracht.   

In ons fysiotherapeutisch centrum in Ede werken fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in COPD klachten. Een van deze collega’s is ook aangesloten bij het netwerk COPD & longziekten van de Regionale Organisatie Fysiotherapie Gelderse Vallei (ROFGV). Fysiotherapie helpt patiënten met COPD klachten om ondanks hun klachten in beweging te blijven. Omdat de ziekte zelf de conditie al verslechtert, is beweging erg belangrijk om te zorgen dat de conditie niet nog verder afneemt.

COPD klachten
→ Maak een afspraak

Fysiotherapie bij COPD klachten

De behandeling van COPD klachten richt zich voornamelijk op het verbeteren van de conditie. COPD is een ziekte die niet te genezen is. Patiënten met COPD ervaren klachten als kortademigheid, hoesten en benauwdheid. Vaak houdt dit patiënten tegen om te bewegen, omdat inspanning de klachten oproept. Door niet te bewegen, gaat de conditie echter nog verder achteruit, wat de klachten alleen maar verergert.

Uw fysiotherapeut helpt u om die negatieve spiraal te doorbreken. Met oefeningen voor uw spieren, verbeteren we uw conditie, waardoor de benauwdheid afneemt. De fysiotherapie behandeling bestaat daarnaast uit ademhalingsoefeningen en oefeningen die helpen om dagelijks actief te blijven.

Onze specialismen

Kwaliteit en samenwerking

Om altijd hoge kwaliteit behandelingen te kunnen bieden, volgen wij continu scholingen en blijven we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied. Voor kennis op gebied van COPD klachten zijn we aangesloten bij het netwerk COPD & longziekten van het ROFGV. Dit netwerk bestaat uit diverse fysiotherapeuten uit de regio Gelderse Vallei en werkt onder andere samen met huisartsen en longartsen van het ziekenhuis Gelderse Vallei.

Binnen het netwerk delen we kennis uit nieuw wetenschappelijk onderzoek en bespreken we ervaringen bij de behandeling van (extreme) COPD klachten. Deze specialistische kennis gebruiken we om u altijd de meest effectieve behandeling te bieden.

dots
Individueel trainen

Fysiotherapie bij Fysiomed Bravenboer Ede

Fysiomed Bravenboer is een fysiotherapiepraktijk in Ede met 13 gespecialiseerde therapeuten, waaronder op het gebied van COPD klachten. Op basis van uw symptomen bepalen wij wat de beste behandeling is voor vermindering van uw klachten en plannen we een afspraak met de juiste specialist.

Voor behandeling van uw COPD klachten heeft u geen verwijzing nodig van de huisarts. De kosten van uw behandeling en of deze vergoed wordt, hangen af van uw verzekering. Wanneer u hierover meer wilt weten, kunt u ons altijd bellen.

Bel ons gerust met uw vragen,
wij kunnen u verder helpen!

0318-614700     praktijk@fysiomed-ede.nl

bel ons