Enkelklachten

Hardloopanalyse

Wat is een hardloopanalyse?

Een hardloopanalyse is eigenlijk precies wat het woord al zegt: we analyseren uw looptechniek tijdens het hardlopen. Op basis van de loopanalyse geven we tips voor een betere hardlooptechniek die uw prestaties verbetert. De hardloopanalyse wordt uitgevoerd door een fysiotherapeut die hierin is gespecialiseerd.

Het doel van een hardloopanalyse is het voorkomen van blessures. Wanneer uw looptechniek niet optimaal is, raken spieren, pezen of bijvoorbeeld uw knie sneller overbelast. Naast het voorkomen van klachten, zorgt een goede looptechniek ook dat u prettiger rent en beter presteert. Hierdoor wordt hardlopen makkelijker en komt u verder, zonder klachten.

Hardloopanalyse
→ Maak een afspraak

Looptechniek verbeteren bij het hardlopen en wandelen

Voor we uw looptechniek verbeteren, willen we eerst meer van u weten. Wat wilt u bereiken? Rent u wedstrijden, puur recreatief, of heeft u een persoonlijk doel, zoals het uitlopen van de marathon? Ook wanneer u veel wandelt, kan een loopanalyse helpen. Verder vragen we naar eerdere blessures, of gevoelige plekken die u van uzelf kent. Vervolgens filmen en analyseren we uw huidige looptechniek op de loopband.

Na de hardloopanalyse, krijgt u concrete adviezen over het verbeteren van uw looptechniek. Wat is bijvoorbeeld de juiste houding van het lichaam tijdens het lopen, waardoor u blessures voorkomt en prestaties verhoogt? Hoe zet u uw voeten juist neer? Op basis van onze praktische adviezen verbetert u zelf uw looptechniek.

 

De hardloopanalyse voorkomt blessures aan

Uw looptechniek direct toepassen

De hardloopanalyse wordt gedaan in onze eigen trainingszaal, die geïntegreerd is in ons centrum voor fysiotherapie in Ede. Hier analyseert de fysiotherapeut uw hardlooptechniek en krijgt u ook de adviezen die u helpen om uw techniek te verbeteren.

Voor het zelfstandig verbeteren van uw looptechniek, naar aanleiding van onze adviezen, kunt u gebruikmaken van onze trainingsfaciliteiten. Op afspraak kunt u hier individueel trainen en de adviezen direct in de praktijk brengen.

dots
Hardloopanalyse

Uw looptechniek verbeteren bij Fysiomed Bravenboer Ede

Fysiomed Bravenboer is een fysiotherapiepraktijk in Ede met gespecialiseerde therapeuten, waarvan meerdere zich richten op preventie van klachten bij het hardlopen. Op basis van uw klacht of doelstelling bepalen wij of de hardloopanalyse voor u relevant is en plannen we een afspraak met de juiste specialist.

Voor de hardloopanalyse en het verbeteren van uw looptechniek heeft u geen verwijzing nodig van de huisarts. De kosten van de hardloopanalyse, en of deze behandeling vergoed wordt, hangen af van uw verzekering. Wanneer u hierover meer wilt weten, kunt u ons altijd bellen.

Bel ons gerust met uw vragen,
wij kunnen u verder helpen!

0318-614700     praktijk@fysiomed-ede.nl

bel ons