Hyperventilatie ontspannigstherapie

Hyperventilatie

Hyperventilatie en fysiotherapie

Bij hyperventilatie heeft u een versnelde ademhaling. Dit zorgt ervoor dat u teveel zuurstof opneemt en kooldioxide uitademt, waardoor u last krijgt van benauwdheid, druk op de borst of flauwvallen. Er is verschil tussen acute hyperventilatie, waarbij u plots en kortdurend snel ademt, en chronische hyperventilatie. Bij chronische hyperventilatie ademt u constant te snel, waardoor klachten langdurig en heviger kunnen zijn.

Fysiotherapie helpt om hyperventilatie te voorkomen en bestrijden, door de oorzaak van de hyperventilatie aan te pakken. De fysiotherapeut kijkt hoe u ademt op verschillende momenten en in verschillende situaties. Op basis hiervan maken we een behandelplan. De behandeling van hyperventilatie bestaat onder andere uit ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken.

Nek
→ Maak een afspraak

Behandeling hyperventilatie

De behandeling van hyperventilatie richt zich vooral op ontspanning. Een veelvoorkomende oorzaak van hyperventilatie is namelijk stress. Uw fysiotherapeut kijkt tijdens de behandeling van hyperventilatie waar bij u de stress vandaan komt en wat u nodig heeft om te ontspannen. Daarbij worden diverse ontspanningstechnieken toegepast.

Ook het trainen van de ademhaling is onderdeel van de behandeling van hyperventilatie. Een goede buikademhaling helpt om ontspannen te ademen. De combinatie van goede ademhaling en algehele ontspanning zorgen voor een effectieve behandeling. Zowel voor acute, als chronische hyperventilatie.

Onze specialismen

Kwaliteit en samenwerking

Om altijd hoge kwaliteit behandelingen te kunnen bieden, volgen wij continu scholingen en blijven we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied. Voor fysiotherapie bij hyperventilatie zijn speciale opleidingen, die meerdere fysiotherapeuten binnen ons centrum hebben gevolgd. Op basis van uw klachten, zorgen wij dat de juiste specialist uw behandeling verzorgt.

Onderling werken we nauw samen binnen ons centrum voor fysiotherapie. Ons team van therapeuten met elk een eigen specialisme, overlegt regelmatig met elkaar over bijzondere klachten van patiënten, om zo tot de beste behandeling te komen. Zo maken we gebruik van ieders expertise en helpen we u snel van uw klachten af.

dots
Individueel trainen

Fysiotherapie bij Fysiomed Bravenboer Ede

Fysiomed Bravenboer is een fysiotherapiepraktijk in Ede met 13 gespecialiseerde therapeuten, waaronder meerdere specialisten op het gebied van hyperventilatie en ontspanningstherapie. Op basis van uw symptomen bepalen wij wat de beste behandeling is voor vermindering van uw klachten en plannen we een afspraak met de juiste specialist.

Voor behandeling van hyperventilatie heeft u geen verwijzing nodig van de huisarts. De kosten van uw behandeling en of deze vergoed wordt, hangen af van uw verzekering. Wanneer u hierover meer wilt weten, kunt u ons altijd bellen.

Bel ons gerust met uw vragen,
wij kunnen u verder helpen!

0318-614700     praktijk@fysiomed-ede.nl

bel ons