Bekkenklachten

Bekkenbodem fysiotherapie

Bekkenbodem fysiotherapie bij zwangerschap

Veel vrouwen hebben tijdens de zwangerschap of na hun bevalling last van bekkenklachten. Deze klachten worden ook wel bekkeninstabiliteit genoemd. De banden die de botten bijeen houden zijn door de bevalling soepeler en spieren zijn verzwakt, met als gevolg pijn in de bekken, rug en heup.

Bekkenklachten gaan vaak gepaard met pijn in meerdere gebieden, bijvoorbeeld rond het schaambeen, de lies of onder in de rug. Fysiotherapie helpt om de bekkenklachten te verminderen, waardoor de pijn afneemt en u weer beter kunt bewegen. Wij gebruiken hiervoor onder andere de Cecile Rost Methode, een effectieve behandelmethode bij bekkenpijn.

 

 

 

Bekken
→ Maak een afspraak

Fysiotherapie bij bekkeninstabiliteit

Bekkeninstabiliteit is lastig om compleet te voorkomen, omdat het lichaam van de vrouw tijdens de zwangerschap van nature hormonen aanmaakt die de spieren en gewrichten soepeler maakt. Dat is nodig voor de bevalling, maar kan ook voor vervelende klachten zorgen. Ruim de helft van de vrouwen ervaart bekkenproblemen tijdens de zwangerschap, of na de bevalling.

Behandeling van bekkenklachten is gelukkig heel goed mogelijk. Uw fysiotherapeut helpt u met oefeningen en advies van uw klachten af. Door goed te letten op uw houding en een gezonde combinatie van rust en beweging, kunnen de spieren in uw bekken herstellen. Uw fysiotherapeut begeleidt u in het herstel, zodat uw bekkenklachten snel verleden tijd zijn.

Mogelijke behandeling bij bekkenklachten

Kwaliteit en samenwerking

Om altijd hoge kwaliteit behandelingen te kunnen bieden, volgen wij continu scholingen en blijven we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied. Voor bekkeninstabiliteit werken wij onder andere met de wetenschappelijk onderbouwde Cecile Rost methode. Binnen ons centrum werken ervaren en geschoolde specialisten die deze methode toepassen.

De Rost Therapie heeft daarnaast een wereldwijd netwerk van specialisten in bekkenbodem fysiotherapie, die ervaringen en nieuw onderzoek met elkaar delen. Samen met andere specialisten op het gebied van fysiotherapie voor bekkenklachten, houden we onze kennis en kunde zo altijd up to date.

dots
Bekken

Fysiotherapie bij Fysiomed Bravenboer Ede

Fysiomed Bravenboer is een fysiotherapiepraktijk in Ede met 13 gespecialiseerde therapeuten, waaronder meerdere fysiotherapeuten, gespecialiseerd in bekkenfysiotherapie. Op basis van uw klacht bepalen wij wat de beste behandeling is voor uw klachten en plannen we een afspraak met
de juiste specialist.

Voor behandeling van uw bekkenklachten heeft u geen verwijzing nodig van de huisarts. De kosten van uw behandeling en of deze vergoed wordt, hangen af van uw verzekering. Wanneer u hierover meer wilt weten, kunt u ons altijd bellen.

Bel ons gerust met uw vragen,
wij kunnen u verder helpen!

0318-614700     praktijk@fysiomed-ede.nl

bel ons