Shockwave therapie

Shockwave therapie

Wat is shockwave therapie?

Shockwave therapie is een moderne en effectieve behandelmethode voor pijnklachten aan pezen, spieren en gewrichten. Door middel van geluidsgolven stimuleren we de stofwisseling en het weefselherstel op een specifieke plek. Hierdoor ruimt het lichaam sneller opgehoopte afvalstoffen en ontstekingen op, waardoor u sneller van uw klachten herstelt.

De officiële naam van shockwave therapie is Extracorporal Shockwave Therapy, ook wel afgekort naar ESWT. De hoogenergetische geluidsgolven van het shockwave apparaat worden exact toegepast op de plaats van uw klachten. Eén ESWT behandeling duurt vijf tot tien minuten en het merendeel van onze cliënten merkt voelbaar resultaat na slechts enkele behandelingen.

Shockwave therapie
→ Maak een afspraak

Wanneer gebruiken we shockwave therapie?

Shockwave therapie passen we toe bij verschillende pijnklachten. De oorzaak van de pijn verschilt van bijvoorbeeld een slijmbeurs- of peesontsteking, tot verkalking, of restklachten na een operatie. Bekende locaties in het lichaam waar deze klachten voorkomen zijn de hiel (hielspoor), kniepees, achillespees, schouder, of delen van de arm (tennisarm of golfersarm).

Tijdens de eerste afspraak onderzoekt de fysiotherapeut waar uw pijn vandaan komt en waar de mogelijke oorzaak ligt. Op basis hiervan stellen we een behandelplan op. Indien shockwave therapie onderdeel is van uw behandeling, wordt dit uitgevoerd door onze gespecialiseerde shockwave therapeuten.

 

Shockwave therapie is geschikt voor

Radiale shockwave therapie

In onze praktijk passen wij radiale shockwave therapie toe. Bij radiale shockwave therapie verspreiden de schokgolven zich in een bepaalde breedte, de radius. Hierdoor wordt precies het gebied rondom de klacht behandeld. In veel gevallen is radiale shockwave therapie zeer effectief om u van uw pijnklachten af te helpen.

Shockwave therapie zelf is niet pijnlijk. Omdat de geluidsgolven gericht het lichaam in worden gestuurd, wordt de oorzaak van uw pijnklachten effectief bestreden. Deze plek kan bij behandeling tijdelijk wat gevoeliger zijn, omdat het lichaam werkt aan het opruimen van de ontsteking of opgehoopte afvalstoffen.

dots
Sportfysiotherapie

Shockwave therapie bij Fysiomed Bravenboer Ede

Fysiomed Bravenboer is een fysiotherapiepraktijk in Ede met gespecialiseerde therapeuten, waaronder meerdere die shockwave therapie toepassen. Op basis van uw klacht bepalen wij of shockwave therapie voor u de beste behandeling is en plannen we een afspraak met de juiste specialist.

Voor shockwave therapie heeft u geen verwijzing nodig van de huisarts. De kosten van shockwave therapie, en of deze behandeling vergoed wordt, hangen af van uw verzekering. Wanneer u hierover meer wilt weten, kunt u ons altijd bellen.

Bel ons gerust met uw vragen,
wij kunnen u verder helpen!

0318-614700     praktijk@fysiomed-ede.nl

bel ons