Dry needling

Dry Needling

Wat is dry needling?

Dry needling is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut zeer dunne naalden in vastzittende spieren prikt. De dry needling naalden worden heel precies in zogenoemde triggerpoints gezet. Dat zijn plaatselijke verharde plekken in de spier, die de oorzaak vormen van uw pijnklachten.

Dry needling wordt ook wel eens vergeleken met acupunctuur. Hoewel dezelfde steriele naaldjes gebruikt worden, is dry needling niet hetzelfde als acupunctuur. Bij behandeling van uw klachten met dry needling, wordt namelijk niet op vaste plekken in het lichaam geprikt, maar op de vooraf opgezochte triggerpoints in spieren, die de oorzaak vormen van uw klachten.

Dry needling
→ Maak een afspraak

Waneer gebruiken wij dry needling?

Dry needling therapie wordt ingezet als behandeling bij klachten die veroorzaakt worden door triggerpoints in spieren. Dat kan in principe in het hele lijf zijn. Veelvoorkomende klachten waarbij dry needling wordt ingezet, zijn klachten aan de rug, schouder, arm of knie. De behandeling is zeer effectief om chronische klachten van verhardingen van de spier te bestrijden.

Dry needling wordt echter ook ingezet bij klachten als spanningshoofdpijn of migraine, kaak- en kiespijn, of oorpijn. Belangrijkste voorwaarde voor dry needling is dat triggerpoints de oorzaak zijn van uw klachten. Dit is bepalend of de therapie wordt ingezet bij uw behandeling.

 

 

 

Dry Needling is geschikt bij

Hoe werkt een dry needling behandeling?

Voorafgaand aan een dry needling behandeling onderzoekt de fysiotherapeut eerst uw klachten. Waar komen deze vandaan en wat is de oorzaak? Wanneer er triggerpoints worden ontdekt, worden de flinterdunne naaldjes gericht in de vastzittende spier geprikt. Er wordt geen vloeistof gebruikt, vandaar dat de behandeling dry needling heet.

De naalden zelf zijn zo dun dat de meeste mensen ze niet voelen. Wel voelen de meeste patiënten dat de pijnlijke spier wordt aangeprikt. Dit voelt als een elektrisch schokje, of als een plotse spierkramp. Na enkele behandelingen zal deze reactie afnemen. Vaak is dat tegelijk met het moment dat u van uw klachten af bent.

dots
Enkelklachten

Dry needling bij Fysiomed Bravenboer Ede

Fysiomed Bravenboer is een fysiotherapiepraktijk in Ede met gespecialiseerde therapeuten, waaronder specialisten op het gebied van dry needling. Op basis van uw klacht bepalen wij of dry needling voor u de beste behandeling is en plannen we een afspraak met de juiste specialist.

 

Voor dry needling heeft u geen verwijzing nodig van de huisarts. De kosten van dry needling en of deze behandeling vergoed wordt, hangen af van uw verzekering. Wanneer u hierover meer wilt weten, kunt u ons altijd bellen.

Bel ons gerust met uw vragen,
wij kunnen u verder helpen!

0318-614700     praktijk@fysiomed-ede.nl

bel ons