Hoofdpijn BPPD Draaiduizeligheid

Draaiduizeligheid (BBPD)

Oorzaak van draaiduizeligheid

Bij duizeligheid ervaart u een licht gevoel in het hoofd. Alles lijkt te draaien. Draaiduizeligheid kan meerdere oorzaken hebben. De meest voorkomende is positieduizeligheid, ook wel BPPD genoemd. Bij BPPD ervaart u draaiduizeligheid wanneer uw hoofd plotseling beweegt, bijvoorbeeld bij snel opstaan uit bed, snel bukken of door plots van links naar rechts te kijken. De oorzaak ligt in een stoornis van het evenwichtsorgaan. Uw fysiotherapeut kan deze stoornis effectief behandelen.

Naast positieduizeligheid, kan ook uitval van het evenwichtsorgaan (UVL) oorzaak zijn van uw draaiduizeligheid. Dit is een ontsteking van het binnenoor, waardoor het evenwichtsorgaan tijdelijk niet goed werkt. Hierdoor bent u duizelig en vaak ook misselijk. Deze vorm van draaiduizeligheid gaat meestal vanzelf over. Uw fysiotherapeut helpt u de juiste oorzaak van uw draaiduizeligheid te achterhalen.

Nekklachten
→ Maak een afspraak

Behandeling van draaiduizeligheid

Omdat draaiduizeligheid meestal wordt veroorzaakt door een stoornis in het evenwichtsorgaan, is de behandeling gericht op het herstellen van deze stoornis. In het evenwichtsorgaan zitten van nature vloeistof en kristallen. Wanneer deze kristallen niet op de juiste plek zitten, ervaart u draaiduizeligheid bij snel bewegen. Uw fysiotherapeut kan door middel van speciale oefeningen, zoals de Epley-beweging, zorgen dat de kristallen in het evenwichtsorgaan zich verplaatsen. Hierdoor zijn de meeste patiënten in één of twee behandelingen van hun positieduizeligheid af.

Behandeling van uitval van het evenwichtsorgaan is meestal niet nodig. Bedrust is hiervoor meestal voldoende. Houden de klachten aan, dan kan vestibulaire revalidatie voor verbetering zorgen. Onderdelen hiervan zijn blikstabilisatie, Cawthorn Cooksey oefeningen en evenwichtstraining. Uw fysiotherapeut adviseert u graag wat de beste behandeling voor uw persoonlijke klachten is.

Mogelijke behandeling bij draaiduizeligheid

Kwaliteit en samenwerking

Om altijd hoge kwaliteit behandelingen te kunnen bieden, volgen wij continu scholingen en blijven we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied. Voor de behandeling van BPPD zijn speciale opleidingen, die meerdere fysiotherapeuten binnen ons centrum hebben gevolgd. Op basis van uw klachten, zorgen wij dat de juiste specialist uw behandeling verzorgt.

Onderling werken we nauw samen binnen ons centrum voor fysiotherapie. Ons team van therapeuten met elk een eigen specialisme, overlegt regelmatig met elkaar over bijzondere klachten van patiënten, om zo tot de beste behandeling te komen. Zo maken we gebruik van ieders expertise en helpen we u snel van uw klachten af.

dots
Nekklachten

Fysiotherapie bij Fysiomed Bravenboer Ede

Fysiomed Bravenboer is een fysiotherapiepraktijk in Ede met gespecialiseerde therapeuten, waaronder meerdere fysiotherapeuten, gespecialiseerd in draaiduizeligheid en BPPD. Op basis van uw klacht bepalen wij wat de beste behandeling is voor uw klachten en plannen we een afspraak met de juiste specialist.

Voor behandeling van uw duizeligheid heeft u geen verwijzing nodig van de huisarts. De kosten van uw behandeling en of deze vergoed wordt, hangen af van uw verzekering. Wanneer u hierover meer wilt weten, kunt u ons altijd bellen.

Bel ons gerust met uw vragen,
wij kunnen u verder helpen!

0318-614700     praktijk@fysiomed-ede.nl

bel ons