Heupklachten

Heupklachten

Fysiotherapie bij heup- en liesklachten

In ons centrum voor fysiotherapie zien wij veel patiënten met heupklachten. Symptomen van deze klachten zijn bijvoorbeeld pijn in de heup of lies, moeite met lopen of uitstralende pijn. Wat de oorzaak is van heupklachten verschilt per persoon. De pijn kan ontstaan tijdens het sporten, door overbelasting, of door bijvoorbeeld een slijmbeursontsteking of versleten heup.

Afhankelijk van de oorzaak en omstandigheden van uw lies- en heupklachten, stelt de fysiotherapeut samen met u een behandelplan op. De behandelingen bestaan bijvoorbeeld uit mobilisatietherapie en oefentherapie. Door deze behandelingen helpen we u om weer mobiel te worden, zonder pijn.

Heupklachten
→ Maak een afspraak

Behandeling van heupklachten

Fysiotherapie is een effectieve behandelmethode voor heupklachten. Met mobilisatietherapie en oefentherapie zorgen we dat uw pijn verdwijnt en uw mobiliteit vergroot. De precieze behandeling stemt uw fysiotherapeut af op uw persoonlijke situatie.

Heupklachten staan niet altijd op zichzelf. Zo vindt regelmatig uitstraling naar het been plaats, waardoor u zowel pijn aan de heup als het been ervaart. Ook een combinatie van heupklachten en lage rugpijn komt veel voor, net als heup- en knieklachten of bekkenklachten. We kijken in dit soort gevallen goed naar de oorzaak van de klachten en behandelen daar waar nodig is.

Mogelijke behandeling bij heupklachten

Kwaliteit en samenwerking

Om altijd hoge kwaliteit behandelingen te kunnen bieden, volgen wij continu scholingen en blijven we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied. Voor kennis op gebied van heupklachten werken we samen met ziekenhuis Gelderse Vallei. Enkele teamleden van ons centrum voor fysiotherapie zijn onderdeel van het heup-knie prothesenetwerk. Dit netwerk bestaat uit diverse fysiotherapeuten uit de regio en collega’s van de afdeling fysiotherapie en orthopedie van het ziekenhuis.

Binnen het netwerk delen we kennis uit nieuw wetenschappelijk onderzoek en bespreken we ervaringen bij de behandeling van (extreme) heupklachten. Deze specialistische kennis gebruiken we om u altijd de meest effectieve behandeling te bieden.

dots
Heupklachten

Fysiotherapie bij Fysiomed Bravenboer Ede

Fysiomed Bravenboer is een fysiotherapiepraktijk in Ede met 13 gespecialiseerde therapeuten, waaronder meerdere specialisten voor heupklachten. Op basis van uw klacht bepalen wij wat de beste behandeling voor u is en plannen we een afspraak met de juiste specialist.

Voor behandeling van uw heupklachten heeft u geen verwijzing nodig van de huisarts. De kosten van uw behandeling en of deze vergoed wordt, hangen af van uw verzekering. Wanneer u hierover meer wilt weten, kunt u ons altijd bellen.

Bel ons gerust met uw vragen,
wij kunnen u verder helpen!

0318-614700     praktijk@fysiomed-ede.nl

bel ons