Knieklachten

Knieklachten

Fysiotherapeut gespecialiseerd in knieklachten

Acute knieklachten worden vaak veroorzaakt door overbelasting, of een verkeerde beweging in het dagelijks leven of bij sporten. Denk aan verdraaien, verstappen of vallen. Ook artrose zorgt voor klachten aan de knie. Fysiotherapie is een effectieve behandeling om van uw knieklachten af te komen.

In ons fysiotherapeutisch centrum in Ede werken meerdere gespecialiseerde fysiotherapeuten voor de knie. Zij werken onder andere samen met orthopeden van ziekenhuis Gelderse Vallei en helpen patiënten met revalidatie, bijvoorbeeld na een operatie van de voorste kruisband of een knie prothese. Afhankelijk van uw klacht, selecteren wij altijd de juiste fysiotherapeut uit ons team

Knieklachten
→ Maak een afspraak

Behandeling van knieklachten

De behandeling van knieklachten hangt sterk af van de oorzaak en locatie van uw klachten. Heeft u knieklachten aan de binnenkant, buitenkant, of voorkant van u knie? Zijn de klachten plots ontstaan, bijvoorbeeld tijdens het hardlopen, of heeft u chronische knieklachten die bijvoorbeeld door artrose of slijtage van de knie?

Uw fysiotherapeut onderzoekt uw knie en probeert de oorzaak te achterhalen. De fysio stelt u hiervoor vragen, bekijkt de knie van buiten en eventueel zelfs van binnen, met behulp van echografie. Hoe beter we de oorzaak van uw knieklachten kennen, hoe effectiever de behandeling zal zijn. Welke behandeling voor u de juiste is, bespreekt de fysiotherapeut met u persoonlijk.

 

 

 

Mogelijke behandeling bij knieklachten

Kwaliteit en samenwerking

Om altijd hoge kwaliteit behandelingen te kunnen bieden, volgen wij continu scholingen en blijven we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied. Voor kennis op gebied van knieklachten werken we samen met ziekenhuis Gelderse Vallei. Enkele teamleden van ons centrum voor fysiotherapie zijn onderdeel van het heup-knie prothesenetwerk. Dit netwerk bestaat uit diverse fysiotherapeuten uit de regio en collega’s van de afdeling fysiotherapie en orthopedie van het ziekenhuis.

Binnen het netwerk delen we kennis uit nieuw wetenschappelijk onderzoek en bespreken we ervaringen bij de behandeling van (extreme) knieklachten. Deze specialistische kennis gebruiken we om u altijd de meest effectieve behandeling te bieden.

dots
Enkelklachten

Fysiotherapie bij Fysiomed Bravenboer Ede

Fysiomed Bravenboer is een fysiotherapiepraktijk in Ede met 13 gespecialiseerde therapeuten, waaronder meerdere specialisten voor knieklachten. Op basis van uw klacht bepalen wij wat de beste behandeling is voor uw klachten en plannen we een afspraak met de juiste specialist.

Voor behandeling van uw knieklachten heeft u geen verwijzing nodig van de huisarts. De kosten van uw behandeling en of deze vergoed wordt, hangen af van uw verzekering. Wanneer u hierover meer wilt weten, kunt u ons altijd bellen.

Bel ons gerust met uw vragen,
wij kunnen u verder helpen!

0318-614700     praktijk@fysiomed-ede.nl

bel ons