Manuele therapie

Manuele therapie

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een specialisme binnen de fysiotherapie, dat zich richt op gewrichten en de wervelkolom. Het heeft alles te maken met bewegen. Heeft u hier moeite mee, of ervaart u pijn terwijl u beweegt? Dan biedt manuele therapie de oplossing voor uw klacht.

Of dit de juiste therapie voor u is, bepalen onze specialisten tijdens de intake, waarin we uw klacht onderzoeken en gezamenlijk een behandelplan opstellen om van uw klachten af te komen. De manueel therapeut behandelt vervolgens uw gewrichten en helpt u met oefeningen om de gebieden zelf te trainen. Met als resultaat dat u weer zonder klachten kunt bewegen.

Manuele therapie
→ Maak een afspraak

Wanneer gebruiken we manuele therapie?

Manuele therapie wordt gebruikt bij klachten die te maken hebben met gewrichten en de wervelkolom. Denk aan de rug, nek of schouder. Wanneer deze vastzitten, ontstaat er pijn bij het bewegen.

Bij manuele therapie behandelen we deze gewrichten. Dat noemen we mobiliseren. Door uw rug of nek te mobiliseren, kunt u weer makkelijker bewegen en neemt de pijn af. Afhankelijk van uw klacht, gebruiken we hiervoor verschillende methodes, waaronder de milde variant van manuele therapie: de Marsman methode.

Manuele therapie is geschikt voor

Verschil tussen manuele therapie en fysiotherapie

Een manueel therapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut. Na de opleiding fysiotherapie, heeft een manueel therapeut een extra opleiding van drie jaar gevolgd om zichzelf specialist te mogen noemen.

Het grootste verschil tussen fysiotherapie en manuele therapie zit in het aandachtsgebied. Waar een algemeen fysiotherapeut zich vooral richt op spieren en pezen, focust een manueel therapeut zich op de harde delen van het lichaam, zoals gewrichten en de wervelkolom.

dots
Rugklachten

Manuele therapie bij Fysiomed Bravenboer Ede

Fysiomed Bravenboer is een fysiotherapiepraktijk in Ede met gespecialiseerde therapeuten, waaronder meerdere manueel therapeuten. Op basis van uw klacht bepalen wij of manuele therapie voor u de beste behandeling is en plannen we een afspraak met de juiste specialist.

Voor manuele therapie heeft u geen verwijzing nodig van de huisarts. De kosten van manuele therapie, en of deze behandeling vergoed wordt, hangen af van uw verzekering. Wanneer u hierover meer wilt weten, kunt u ons altijd bellen.

Bel ons gerust met uw vragen,
wij kunnen u verder helpen!

0318-614700     praktijk@fysiomed-ede.nl

bel ons